Barnfamilj? Små knep för att spara pengar i vardagen!

Det är ingen hemlighet att det kostar en del att ha barn vilket kan innebära en ansträngd ekonomi för många föräldrar. Till följd kan du behöva tänka efter på vad du har som kostar dig i vardagen och vilka beslut du kan ta för att spara pengar. Med några enkla knep kan du spara tusenlappar som du sedan kan lägga på familjen istället.

Som barnfamilj bör du kolla över ekonomin och se var du kan spara pengar. Detta kan du göra genom relativt enkla saker såsom att till exempel veckohandla mat, se över abonnemang och installera en luft luft-värmepump som drar ner uppvärmningskostnaden för ditt hus.

Se över din ekonomi

Det bästa stället att börja när du vill spara pengar är genom att se över var du faktiskt lägger dina pengar. Gör en budgettavla där du fyller i pengar i olika kategorier såsom mat, transport och underhållning. Först när du har fått en klar bild kan du börja kolla på vilka kategorier du kan dra ner summorna på.

Enkla sparknep som kan göra stor skillnad i budgeten

kaffeSmå saker kan göra stor skillnad. Här kommer några små saker som kanske inte kommer kännas av så mycket i vardagen men som i längden kommer ge klirr i hushållskassan:

  • Skippa kaffen på stan – En sån enkel sak som en kaffe på stan som man inte tror ska kosta något blir mycket i längden. Här kan du spara hela 4000 kronor per år. Köp istället en take away termos och brygg ditt kaffe hemma.
  • Släng ingen mat – matsvinn är både en stor klimatbov och en dåligt för plånboken. Som barnfamilj kan du spara upp till 7000 kronor per år genom att sluta slänga mat efter bäst före datum och istället lukta och se på om maten är bra. Kolla även igenom kyl och frys över vad du har hemma och laga härliga recept efter de råvaror du faktiskt har hemma.
  • Kolla över dina abonnemang – Behöver du verkligen alla streamingtjänster du betalar för? Kolla vilka abonnemang du har och jämför om det finns billigare alternativ. Ett klassiskt exempel är att kolla om det finns billigare elavtal.