Fixa bästa billiga barnkalaset!

Vill du fixa det där perfekta barnkalaset för ditt barn, fast inte har möjlighet till att hyra ett lekland, betala dyra cateringpengar eller liknande? Det går att få till ett superkul kalas för både födelsedagsbarnet och gästerna – utan att ekonomin blir alltför drabbad!

1707269-portrait-of-playful-pirate-boy

Oavsett vilket typ av kalas födelsedagsbarnet vill ha eller skulle uppskatta så handlar det om att styra utifrån önskemål på ett billigt sätt. Ballonger, annat pynt och temaprodukter för kalas är oftast billigare att handla på nätet och det bästa är att först sätta upp en budget, sedan bestämma ett tema, mat och lekar utifrån den.

Olika typer av kalas

I Sydsvenskan kan man läsa om olika teman på barnkalas som man enkelt kan ordna i hemmet eller i trädgården. Ett tivolikalas är alltid uppskattat och då bygger man upp som ett litet tivoli i trädgården där barnen kan betala med exempelvis chokladmynt i olika stånd och spel. Ett smart tips är att ha en glass, korv och hamurgerkiosk, ett roligare sätt för att servera mat helt enkelt. De kan få kasta bollar på tomburkar, slå spik i en bräda och köpa lotter till lotteri. Vinster kan vara småsaker som pennor, sudd, klistermärken och tuggummi. Man kan egentligen ha alla typer av tävlingslekar på tivolit. Piratparty är också något som garanterat kommer vara uppskattat bland barnen. Inbjudningskorten kan man göra som en skattkarta med brända kanter och lägga i tomflaskor som flaskpost. Lekarna här är också ganska fria men klassikern hela havet stormar fungerar utmärkt. Skattjakt eller skattletning, att lösa en gåta samt fiskedamm ter sig också perfekt på denna typ av barnkalas. Man tillexempel ha en egentillverkad piñata, läs mer. Det gäller att ha lite fantasi och egentligen kan ha vad som helst som födelsedagsbarnet gillar som tema till barnkalaset. Ett extra plus är ju också om barnen klär ut sig, det blir mycket roligare för alla!

Här följer ett inslag i TV4 Nyhetsmorgon om föräldrars ekonomiska oro inför barnkalas: