Moderna bus

Pojke med slangbellaHartsfioler, säckbäddningar och liknande bus i all ära, men den moderna tekniken bjuder också på stora möjligheter till bus av olika slag. Inte minst är det vanligt med olika typer av bus i kontorsmiljö. Kanske är det den något stela miljön som inbjuder till detta.

Flera av dessa bus kan användas också i andra sammanhang. Man får dock inte alltid lika snabb respons som man får på ett kontor. Eftersom datorer är så vanliga i hemmen numera, precis som på kontoren, är många av dem lätta att överföra direkt.

Datorbus

Nästan alla använder datorer idag, men de flesta vet inte så mycket om hur de egentligen fungerar. Och framför allt är det få som vet hur mycket man kan ändra, med bara några enkla inställningar. Därför kan det vara svårt att inse vad det egentligen är som har hänt.

Tidigare kunde man plocka ut kulorna ur datormöss, men idag använder de flesta en optisk mus. Då kan man istället tejpa över linsen till den optiska läsaren. Det dröjer för det mesta ett tag innan den som sitter och svär över att musen inte fungerar tänker på att titta på undersidan. När man ändå håller på kan man passa på att byta tangentbord. Detta görs i systeminställningarna. Med en fransk layout byter bl.a. a och q plats, vilket är mycket irriterande för en svensk.

Analoga bus

Slutligen två bus som inte innefattar digital teknik. Ett någorlunda klassiskt bus är att spänna gladpack över en toalettstol. Den som står upp och kissar får då en obehaglig överraskning. Detta kan också användas som en passiv-aggressiv uppmaning till män att sitta ner när de urinerar.

På de flesta kontor finns en stor mängd pärmar i något rum. Om man kommer åt kan man hälla ned torkade ärtor eller spelkulor i pärmarna när de står i hyllan. Eftersom en del pärmar tas ur hyllan ytterst sällan kan det dröja flera år innan den sista kulan trillar ut.