Bus i trädgården

Under vinterhalvåret brukar de flesta svenska trädgårdar falla i glömska och fjolårets kojor rasar och måste byggas om på nytt, så varför inte satsa på en ordentlig koja till barnen och en ny berså till mamma och pappa nu i sommar?

Det finns en rad olika sätt att få trädgården klar till sommarens alla kalas, fikapauser och lekar bland träden så varför inte börja redan nu i mars med förberedelserna – men kom ihåg att hela familjen ska trivas i trädgården. Så se till att tänka på både vuxna och barn. På http://confidentliving.se/produkter/mobler/tradgardsmobler till exempel kan man klicka hem lite nya trädgårdsmöbler att styla till en liten berså med vid huskanten där mamma och pappa kan koppla av efter en lång arbetsdag. Och i Helsingborgs Dagblad finns en lista som steg för steg instruerar hur man på bästa vis bygger en alldeles egen trädkoja till barnen.

Bygga koja uppe i ett träd

trädgård2

Att bygga en trädkoja till sina barn kanske inte låter så svårt i teorin, men saken är den att man måste tänka på en hel del faktorer för att bygget ska bli både bra och säkert. Till exempel är det viktigt att trädet som man väljer ska vara starkt nog för att orka hålla upp en koja med ett gäng barn i. Med andra ord är det viktigt att kojans grund är stabil, vilket även gäller för kojans golv enligt GP. Men när man fixat det är det egentligen bara att låta fantasin flöda och kanske inspireras av trädkojor världen över. Till exempel skriver Aftonbladet om de märkligaste och mest fantasifulla kojorna som man kan hämta inspiration ifrån och dessa kan du se genom att klicka här.

Koja: Steg för steg

  1. Hitta ett bra och stabilt träd, är kojan för små barn är det även viktigt att kojan inte byggs alltför högt upp. Ett äppelträd kan räcka gott och väl.
  2. Använd bra material. Visst var kojorna förr av drivved och annat bråte, men om man vill skapa en lite trädgårdsoas kan det vara värt att spendera en slant på bra virke.
  3. Börja bygga grunden och gör den stabil. Använd det tjockaste virket till golvet och se till att även vira fast det ordentligt i trädet för att undvika ras
  4. Låt fantasin flöda. När golvet är på plats är det bara fantasin och eventuella grenar som kan sätta gränserna!