Ha bättre koll på barnen

Barn ska få vara barn och inte behöva oroa sig för potentiella gärningsmän när de är ute och leker. Trots det har världen förändrats mycket och allt fler föräldrar känner en stark oro över att barnen ska försvinna. Med hjälp av smarta verktyg och teknologi kan du som förälder enklare ha koll på var dina barn befinner sig, men även vem de integrerar med på internet.

barnAtt ett barn försvinner är en förälders största mardröm. Kanske har du släppt ut ditt barn på gården eftersom du ”ändå kan se parken från balkongen”. Inom loppet av några sekunder är barnet sedan borta och paniken infinner sig. Som förälder är det mycket viktigt att hjälpa sina barn att hålla sig trygga och säkra. Idag finns det till exempel smarta klockor som innehåller GPS.

Ha koll med GPS

Hos gpsförbarn.se kan du hitta ett flertal olika produkter som gör att du kan spåra ditt barn vid ett eventuellt försvinnande. Klockan kan naturligtvis även användas om du vill ha koll på om tonåringen verkligen är hemma hos sin vän eller inte. Många minns säkerligen den lilla flickan Madeleine som försvann från sitt hotellrum i Portugal när hon var på semester med sin familj. Flickan har ännu inte hittats, men med en GPS-klocka hade hon med största sannolikhet kunnat räddas från sina förövare. Med en GPS-klocka kan du:

  • Spåra barnet
  • Ringa inkommande och utgående samtal
  • Se i realtid när ditt barn rör sig eller vilka platser som har besökts

 

Inte bara parken som är farlig

Internet är något som har blivit så tillgängligt idag att till och med små barn använder sig av det. Lågstadieelever har sina egna smartphones och sociala medier har blivit samlingsplatsen för de allra flesta. Det är inte helt ovanligt att barn kommer i kontakt med vuxna som utger sig för att vara i samma ålder. Under 2016 dömdes en man för våldtäkt efter att han lurade barn att ta nakenbilder och skicka till honom. Det finns olika lås för föräldrar som du kan använda för att säkerställa att vissa hemsidor inte är tillgängliga, men även så kallade keyloggers som gör att du får full insyn i ditt barns telefon eller dator, utan att behöva vidröra den.