Dra ned på matkostnaderna

Mat är ett av de svenska hushållens största utgift, men också något som många hem kan minska kostnaderna inom. Genom att använda rabattkoder eller att handla under kampanjer, så kan en familj sänka sina matkostnader och istället spara de här pengarna till något annat.

Att ha barn är fantastiskt, men det är både tidskrävande och kostsamt. Vissa månader skenar utgifterna iväg och då är det skönt att ha ett sparkonto att kunna låna lite ifrån. Ett bra sätt att kunna få möjlighet till att kunna spara pengar, är att dra ner på matkostnaderna. Faktum är att matkostnaderna är en utav de största utgifterna ett hushåll har och genom att dra ned på dem med exempelvis 1000 kronor i månaden, ger det pengar som kan sparas till oförutsedda utgifter.

Dra ned på matkostnader genom rabattkoder

Det finns tv-program med personer som har rabattkoder som ger dem mat för tusentalskronor och de betalar under hundringen. I Sverige fungerar inte rabattsystemet på samma sätt, men genom rabattkuponger kan ett hushåll spara mycket pengar. Faktum är att det finns jättemånga rabattkoder hos din lokala matbutik , det handlar bara om att öppna ögonen och anpassa sin handling till vad det finns för koder. Kanske brukar du köpa ris från ett märke, men det är rabattkod på ett annat rismärke. Då kan det vara en bra idé att testa det andra som du har rabatt på.

Handla under kampanjer

Att undersöka vad butikerna i närheten har för erbjudanden under veckan är en bra idé för att bestämma vad din familj ska äta under veckan. Dessutom kan kampanjer öppna upp för möjligheten att bunkra upp i kyl och frys. Kostar fryst svensk kycklingfilé 50 kronor kilot, kan det vara en bra idé att fylla frysen, likväl som om matbutiken säljer 6 kaffeförpackningar för 100 kronor. Genom att titta på vilka kampanjer företag erbjuder kan din familj köpa mat när det är billigt och därmed dra ner på matkostnaderna.