Säkra din pool

Livet med pool i trädgården är både roligt och nyttigt för stora som små. Lyxiga, avkopplande sommardagar med en god bok och avsvalkande dopp, fester, lek och motion är alla aktiviteter som du och barnen kan få uppleva med poolen. Kan knappast bli bättre, eller hur?

För att poolen ska vara ett källa till enbart glädje är det viktigt att den är säkrad på rätt sätt. Den ska framförallt ha ett bra skydd så att ingen kan trilla i, men också så att fallna löv och annat skräp inte ska fylla den. För att få en snygg, funktionell och säker anordning kan du skaffa en pool från Pahlen som kan kompletteras med ett lämpligt skydd. Det kan vara ett stort, heltäckande överdrag som du hanterar manuellt med en vevanordning eller ett helautomatiskt skydd med flytande lameller som ligger på vattenytan.

Säkerheten framför allt

Det finns mycket du kan göra för att göra poolen så säker som möjligt och det absolut viktigaste är att du lär dina barn simma så tidigt som möjligt. Det tar en sekund för en unge att trilla i och finns sim-kunskaperna redan där vinns livsviktig tid. Att i god tid göra barnen vattenvana är ett första steg i utbildningen, och ju tidigare ditt barn lär sig simma desto bättre.

Sätt in en extra stege

Även om du har en relativt liten pool är det också smart att installera två stegar så att det är lätt för ett barn att ta sig upp. På så sätt minskar du på avståndet till närmaste stege och även en svag simmare kan alltid ta sig fram till den. Tänk på att även husdjuren kan trilla i och en även om en hund kanske inte kan ta sig upp så lätt med en stege har den något att hålla sig fast i. Ett ännu bättre alternativ till en andra stege är en så kallad pooltrappa som sätts vid poolens grundaste del.