Nu kan barnen ha pysselkalas

De flesta barn tycker om pyssel i någon form. Detta har man tagit vara på och startat så kallade ”artpartyn”, där barnen får pyssla på sitt födelsedagskalas. Vill man inte ha ett sådant kalas kan man istället starta en pysselklubb för alla pysselgalna.

4354551-portrait-image-of-a-boy-doing-painting

Nu kan man ha ett barnkalas där pyssel och målning står i fokus, skriver Lokaltidningen. Dessa så kallade ”artpartyn” går ut på att gästerna får måla och pyssla utifrån ett tema som födelsedagsbarnet bestämmer. Ett tema kan vara Nalle Puh och då kan man utgå från sagofigurernas skog. Vid ett sådant tillfälle kan en bordslöpare av gräs passa bra, även träunderlägg och en vimpelgirlang med blå himmel och moln får pryda lokalen. Här får barnen, till skillnad mot i skolan eller hemma, kladda och måla fritt hur de vill på den givna bakgrunden.

Köp hem pyssel

Oavsett om man har möjlighet att anordna ett sådant här ”artparty” eller inte, är ett bra tips att låta barnen pyssla och måla. På http://www.skapamer.se kan man köpa alla möjliga typer av pyssel och vill man ha mer information om själva företaget, finns möjligheten att läsa mer på deras Facebook-sida. Har man ett brinnande pysselintresse men inte riktigt plånboken för att beställa hem en massa pyssel, kan man alltid starta en pysselklubb och söka sponsring för materialet.

Starta pysselklubb

Det var precis vad Batoul Raad gjorde och hon skickade en ansökan till Vaknafonden, som kunde bidra med en slant till roligt pyssel, skriver Alekuriren. Hon startade klubben just för att det inte var alla som pysslade hemma och hon ville ge dem en plats att pyssla på. Det var dock så många som ville vara med i pysselklubben att hon fick lov att ordna en större lokal. Nu träffas alla pysselgalna barn där varje torsdag och det är helt gratis.