Popcornmaskinen som ger många fördelar

Vi har kommit med lite tips och trix för att fixa det absolut bästa barnkalaset, och nu har vi ytterligare ett tips som dessutom kan bidra till att minska den omdiskuterade sockerchocken något… Nämligen popcornmaskin!

Vem äger nu en popcornmaskin, undrar ni kanske. Det gör Bergamunken, som hyr ut popcornmaskiner. Det är supersmidigt och är lätt att göra till ett bra avbrott när lekarna spårat ut lite, som de tenderar göra. Antingen kan ni göra popcornmaskinen till en attraktion i sig, ett schysst förslag då är att låta barnen pyssla ihop egna popcornbehållare. Ett annat förslag är att helt enkelt fylla fiskdammpåsen med popcorn och någon kul leksak – klistermärken, slajm eller gnuggisar. Vips så har du dessutom bidragit till att barnen inte bälgar i sig för stora mängder socker.

Popcorn – faktiskt bättre än godis

För det har varit en hel del debatt på senaste tiden om det här med socker på barnkalas. Nu är det dessutom många barn som har lite fler restriktioner på vad de får stoppa i sig och inte. Det kan både vara att något barn är diabetiker, ett annat äter kanske inte gelatin av religiösa skäl, någon annan kanske är mjölkallergiker. Det är med andra ord svårt att hitta ett ”tilltugg” på kalaset som faktiskt passar de flesta. Men popcorn minskar faktiskt riskerna för att någon ska gå därifrån tomhänt av det ena eller andra skälet.

Popcorn innehåller, förutom minimal mängd sockerarter, A-vitamin, K-vitamin och protein. Men nyttighetsivern slutar inte där! Visste du att en del forskare menar att popcorn är lika nyttigt som frukt?

Här är ytterligare fördelar med popcorn om man jämför med lösviktsgodis:

  • Låg andel kalorier
  • Innehåller antioxidanter
  • Lång hållbarhet, kan poppas färska när som helst

Så inte nog med hälsofördelarna så är en popcornmaskin till festen faktiskt även praktiskt. Bergamunken kommer nämligen och levererar popcornmaskinen och du behöver inte tänka på så mycket mer än att bara ha det riktigt kul, och se till att både de vuxna och de små överlever de intensiva, busiga timmarna för att hedra den som fyller år. Smaklig popcornfest önskar vi på Busnet!