Bästa billiga julen

Julen står för dörren och många av oss shoppar för tusentals kronor bara för att få till den där mysiga känslan hemma, men det behöver man faktiskt inte göra. Det går att fixa en god och härlig julstämning på ett billigt vis också – det hela handlar bara om att tänka till.

Julen är barnens högtid, det vi alla. Men i familjer där det är knapert i plånboken blir det inte mycket till julfirande eller paketöppning för den delen. Man har helt enkelt inte råd. men det går att fixa en riktigt god julstämning utan att det tär i plånboken, det handlar bara om att man måste tänka till lite extra över hur man spenderar sina surt förvärvade slantar. Så att ens barn får chansen att öppna lite fina presenter och paket, utan att mamma och pappa behöver gräma sig över att det kostat för mycket eller att det kommer bli en jobbig januari. Men hur då? Det är något som vi vill tipsa om.

Jul på en budget

Det hela gäller att planera i god tid innan jul för att kunna ha råd, och det handlar inte om att spara en extremt stor buffert utan mer att lägga undan lite i taget. Sen ska man tänka på vad man faktiskt vill spendera pengarna på. Är det ingen som äter sill så behöver du kanske inte köpa sill att ställa på julbordet bara för att det är så det ”ska vara till jul”. Servera det som du tycker är gott och handla på butiker med goda extrapriser och billigare sortiment eller baka själv i stället för att köpa allt färdigt. Barnen blir glada över en middag med mat de tycker om och behöver inte massor ab presenter, det räcker med ett paket om paketet innehåller precis något de önskat sig eller innehåller något som de vet kommer från en person de tycker om. Och det finns massvis av roliga saker för barnen att ägna sig åt under julen, här är ett tips från sparbloggarna Anton och Malin om aktivitet för barnen:

Lek bio hemma. Billigt jullovsnöje för barnfamilj med hemmagjorda biljetter (de är viktiga!), varma popcorn, släckta lampor och högt ljud på teven. Gärna en julfilm förstås – Läs mer.