Busa och lek på studsmatta

2165881-two-young-boys-jumping-on-trampoline-smilingEn trend som ökat de senaste åren är studsmattor som lekredskap. På villatomterna runtom i Sverige ser man studsmattor nästan överallt.

Och det finns många anledningar till att trenden skjutit i höjden – dels är det fruktansvärt roligt för barnen, dels är det väldigt bra träning för både små och stora. Leken blir helt plötsligt till konditionsträning, och det är ett bra sätt för de vuxna att få ut sina barn i den friska luften och umgås istället för att sitta och spela tv-spel.

Med en studsmatta från Trampolinspecialisten har du en överlägsen utomhusaktivitet för dina barn, som kommer att ge åratal av lek och aktivitet. Trampolinen är även ett fantastiskt träningsredskap för alla åldrar, och bra mycket roligare än de flesta andra motionsformer som finns.

Köp en studsmatta som håller

En studsmatta är en stor investering som man kan njuta av i många år. I en artikel i Göteborgsposten ges tipset om att man ska köpa en studsmatta med bra ramskydd, alltså den blåa kanten som sitter runtom studsmattan. Studsmattan ska vara av bra kvalitet och kännas tung och stadig, så att den inte rör på sig när man hoppar.

Om du inser att du har en studsmatta med dålig ram kan man byta ut det. Så byt ut kantskyddet på din studsmatta om du vill göra en uppdatering av den, så blir den säkrare och hållbarare.

Studsmatta som träningsredskap

I Östersund har man satt upp ett förbud mot studsmattor på villatomterna. Detta är något som invånarna har protesterat högljutt emot, och namninsamlingar har samlats in på sociala medier. Men några som får behålla sin studsmatta är en familj med barn som lider av Sallas sjukdom. Det är en sjukdom som försämrar balanssinnet, och studsmatteträningen förbättrar deras balans avsevärt, skriver Östersunds länstidning. Det vittnar om att studsmatteträning är bra för kroppen, inte minst för barn som behöver bygga upp sina kroppar. Självklart ska mattorna användas på ett säkert sätt, så att ingen skadar sig. Man ska inte låta alltför små barn hoppa, och om barn runt sex år hoppar ska de vara helt ensamma på studsmattan. Annars kan de skada sig när större barn eller vuxna hoppar samtidigt eftersom de ännu inte har kontroll på sin balans och sina kroppar. Som grundidé är det befängt att förbjuda studsmattor, det tycker även familjen i Östersund som fått dispens.