Budgetdopet med all inclusive

Att hålla ett dop kostar en slant och det är mycket som ska fixas. Men ett dopkalas behöver inte kosta skjortan och ruinera dig som nyss har blivit förälder. Tänk enkelt så blir det också automatiskt billigare. Här får du tips!

Vad är det som behöver ordnas med inför ett dop, månntro? Dekorationer, mat, kyrka, bokning av präst och inte minst beslutsfattande om faddrar och gudföräldrar och dylikt. En del saker kräver mycket eftertanke medan andra kan göras enklare. För att göra det simpelt och okomplicerat för dig kan du kika in på https://kalasdekorationer.se/dop-namngivning och se vad som bjuds där.

dopDopvänlig mat

Vilken mat du ska bjuda på efter dopet kan skapa huvudbry för mindre. Men även här kan du hålla det ganska enkelt. Smörgåstårta, små snittar, en tårta och lite tilltugg brukar mer än gärna uppskattas från de flesta. En smörgåstårta går att beställa men du kan även ge dig på att göra en själv. Tårtan handla ganska mycket om dekorationer på toppen – mer än själva innehållet. Baka gärna en på egen hand och dekorera med köpta kalasdekorationer eller ta marsipan och skriv dit barnets namn och datum. Titta i matbutikerna vad som finns – ofta har de ett brett utbud av tårtdekorationer, karamellfärg och sockerkristyr. Det går faktiskt att pressa priserna rejält på maten, om du gör den själv eller delvis själv.

Tema eller icke tema?

Det är inte bara bröllop och barnkalas som kan innehålla ett helt tema – även dopkalas kan göras lite mer udda med ett nischat tema som löper so en röd tråd genom hela festen. Du kanske vill ordna ett dop i flickans tecken eller pojkens tecken beroende på vilket kön barnet har. Eller så hänger du med i tiden och gör ett unisex-dop för att inte sätta någon könsstämpel på ditt barn. En annan idé för ett tema är att skapa det utifrån namnet du givit barnet. Du vet väl att varje namn har en innebörd? Ta reda på vad just ditt barns namn betyder och ordna en fest som sprudlar av just de egenskaperna.

brunt paketGåvor

Under ett dop får barnet gåvor från släkt och vänner inför framtiden. Presenterna brukar även ha tendens att vara bra för föräldrarna som hjälp under barnets tidiga uppväxt. Dopljus, gosedjur, snuttefiltar och ärvda saker som kan vara värda mycket pengar för barnet att ha glädje av senare i livet, är både trevliga och smarta gåvotips. I många fall får barnet eller föräldrarna också pengar att sätta in på ett sparkonto till framtiden. Även du som förälder ger ofta bort presenter till ditt barn, presenter som i vanliga fall ska göra nytta i senare skede.

Kanske du även får hjälp med dopet av dina föräldrar som del av en gåva. Ju fler ni är som delar på kostnaderna desto bättre. Inte sällan blir det en slant över som du kan sätta in och spara. Du kan därför se dopet som lite av en investering eftersom du får saker tillbaka i form av pengar eller presenter.